Δημοτική Αγορά – Λαχαναγορά

Περιγραφή

Εδώ  χτυπούσε άλλοτε η καρδιά τη πόλης, όταν κάθε Σάββατο πρωί οι μανάβηδες άπλωναν στους πάγκους την πραμάτεια τους και  διαλαλούσαν τα εμπορεύματα τους μεγαλόφωνα. Ντόπιοι κάτοικοι της Πάφου από όλες τις γειτονίες, συνέρρεαν εδώ για να κάνουν τα απαραίτητα ψώνια της εβδομάδας, ενώ ταυτόχρονα, ήταν και μια ευκαιρία για βόλτα και κοινωνική συναναστροφή.

Σήμερα, η εικόνα της Παλιάς Δημοτικής Αγοράς  έχει αλλάξει πολύ, χάρις  στο έργο «Αποκατάσταση και αναβάθμιση του κτηρίου της Δημοτικής Αγοράς Πάφου» που υλοποιήθηκε πρόσφατα και αναβαθμίστηκε τόσο εξωτερικά όσο και εσωτερικά. Παραμένει ωστόσο, ένα πολυσύχναστο και πολύβουο σημείο, όπου ντόπιοι και ξένοι έρχονται είτε για να ψωνίσουν είτε για να κάνουν μια βόλτα, χαζεύοντας στα πολυάριθμα μικρά καταστήματα της αγοράς. Εδώ μπορεί να βρει κανείς μια τεράστια ποικιλία προϊόντων που εκτός από  λαχανικά και φρούτα, περιλαμβάνει  παραδοσιακά ρούχα, χειροποίητα έργα τέχνης, χειροτεχνίες από τοπικούς καλλιτέχνες. Ακόμα, κοσμήματα αξεσουάρ, κρασί και παραδοσιακά προϊόντα, φυσικά προϊόντα ομορφιάς, αλλά και χειροποίητα κεριά. Δεν λείπουν τέλος τα δερμάτινα υποδήματα, οι τσάντες και τα ρούχα.

Επειδή, μια επίσκεψη στην αγορά μπορεί να είναι αρκετά κουραστική, η αναδιαμορφωμένη πλατεία έξω από την καφετέρια “Χόβολη”  αποτελεί ένα καλαίσθητο σημείο για να ξαποστάσετε. Επίσης, από τα παγκάκια που βρίσκονται στα δυτικά της αγοράς και την πλατφόρμα θέας, μπορείτε να απολαύσετε την απρόσκοπτη θέα προς τη θάλασσα.

Κατεβάστε τη βιβλιογραφία εδώ.

Λεπτομέρειες

Κατηγορία: Πλατείες - Πεζόδρομοι


Φωτογραφίες

Μετάβαση στο περιεχόμενο