Κόλπος Κοραλλίων

Περιγραφή

Είναι αναμφίβολα μια από τις ομορφότερες ακτές της περιοχής. Έχει μήκος ακτογραμμής  500 μ. και  βρίσκεται 14 χλμ. βόρεια (οδικώς) από το κάστρο της Πάφου, στον οικισμό Πέγεια. Η ολόχρυση αμμουδιά της και τα πεντακάθαρα  ήρεμα, ρηχά νερά, της έχουν χαρίσει επάξια τη διάκριση της γαλάζιας σημαίας.  Γύρω από αυτήν, τα δύο ακρωτήρια  που την  περιβάλλουν με την  πλούσια βλάστηση από την μεγαλύτερη μπανανοφυτία της Κύπρου, η οποία φτάνει  μέχρι την παράκτια εκκλησία του Άγιου Γεώργιου, συνθέτουν ένα μοναδικό τοπίο.

Τα καλοκαίρια ο Κόλπος των Κοραλλίων γεμίζει με κόσμο, κυρίως με νεολαία, ωστόσο είναι καλή επιλογή και για οικογένειες με μικρά παιδιά, αλλά και για όσους αγαπούν τα θαλάσσια σπόρ, αφού εδώ μπορούν να βρουν κατάλληλο εξοπλισμό.

Η παραλία είναι οργανωμένη με κρεβατάκια θαλάσσης, ομπρέλες και κάδους σκουπιδιών, ενώ υπάρχουν και εγκαταστάσεις που περιλαμβάνουν αποχωρητήρια, ντους και αποδυτήρια. Σε μικρή απόσταση από τον κόλπο μπορεί κανείς να βρει εστιατόρια, ψαροταβέρνες, καφετέριες, μπαρ, περίπτερα και καταλύματα.

Κατεβάστε τη βιβλιογραφία εδώ.

Λεπτομέρειες

Κατηγορία: Παραλίες


Φωτογραφίες

Μετάβαση στο περιεχόμενο