Παραλία του Φάρου

Περιγραφή

Είναι μια μεγάλη παραλία εξαιρετικής φυσικής ομορφιάς, διάσημη για την εκπληκτική της θέα και τον εντυπωσιακό λευκό φάρο, που της έχει δώσει το όνομα του. Βρίσκεται στο δυτικό άκρο της Πάφου και το μήκος της φτάνει το 400 μέτρα.

Φημίζεται για την ολόχρυση αμμουδιά και την καθαρή θάλασσα, η οποία όμως έχει την τάση να σηκώνει κύματα συχνά. Χάρις στο φυσικό κάλλος της σε συνδυασμό με τις ολοκληρωμένες εγκαταστάσεις που περιλαμβάνουν:  αποχωρητήρια, ντους, αποδυτήρια, κρεβατάκια θαλάσσης, ομπρέλες, κάδους σκουπιδιών και ανακύκλωσης, πρόσβαση για άτομα με αναπηρίες, η παραλία του Φάρου κερδίζει επάξια κάθε χρόνο τη Γαλάζια σημαία. Προσφέρει  επιπροσθέτως δραστηριότητες όπως: παιδότοπο, γήπεδο beach volley και μονοπάτια της φύσης για περίπατο. Επιπλεόν, ναυαγοσωστικές υπηρεσίες είναι διαθέσιμες εδώ για όλη την περίοδο κολύμβησης, που διαρκεί από τον Απρίλιο μέχρι και τον Οκτώβριο. Η παραλία του Φάρου αποτελεί σίγουρα  μια θαυμάσια επιλογή για όλους, ειδικότερα για οικογένειες με παιδιά.

Η πρόσβαση εδώ είναι εύκολη με λεωφορείο, αυτοκίνητο, μοτοσικλέτα και ποδήλατο. Στη γύρω περιοχή θα βρείτε διαθέσιμους χώρους διαμονής, καθώς και εξοπλισμό θαλάσσιων σπορ προς ενοικίαση.

Ακόμα, από το σημείο αυτό μπορείτε να εξερευνήσετε σημαντικά μνημεία και αξιοθέατα που βρίσκονται κοντά, όπως τον όμορφο Φάρο, την Αρχαία Αγορά και το Ωδείο, αλλά τους περίφημους  Τάφους των Βασιλέων.

Κατεβάστε τη βιβλιογραφία εδώ.

Λεπτομέρειες

Κατηγορία: Παραλίες


Φωτογραφίες

Μετάβαση στο περιεχόμενο